Superenkel og kjapp plantebasert lasagne med spinatopping.

Ingredients

1 aubergine
240 g plantebasert mince fra Flowfood
olje
Salt
veganske pastaplater (ca. 12 stk)

Tomatsaus

1 løk
2 hvitløkfedd
1/2 rød chili
1 ss pizzakrydder eller oregano
3 ss tomatpuré
2 bokser tomater
1 ts salt
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ts kvernet pepper
1 ts brunt sukker

Slik gjør du:

Skjær aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.

Stek plantebasert mince etter anvisning på pakken, ca. 3-4 minutter i en varm stekepanne.

Tomatsaus

Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter. Bland inn ferdigstekt plantebasert mince.

Spinattopping

Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt. Hell den varmen plantefløten over spinaten.

Lasagne

Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.

Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.

 

Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.

Flere oppskrifter

Produkter