Superenkel og kjapp plantebasert lasagne med spinatopping

Ingredienser

1 aubergine
240 g plantebasert mince fra Flowfood
olje
Salt
veganske pastaplater (ca. 12 stk)

Tomatsaus
1 løk
2 hvitløkfedd
1/2 rød chili
1 ss pizzakrydder eller oregano
3 ss tomatpuré
2 bokser tomater
1 ts salt
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ts kvernet pepper
1 ts brunt sukker

Spinattopping
1 pakke vegansk fløte (havrefløte eller soyafløte)
1 ts næringsgjær (kan sløyfes)
100 g spinat
1 klype salt
1 ts revet sitronskall
1 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du:

1. Skjær aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.
2. Stek plantebasert mince etter anvisning på pakken, ca. 3-4 minutter i en varm stekepanne.

Tomatsaus
1. Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili.
2. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til.
3. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter.
4. Bland inn ferdigstekt plantebasert mince.

Spinattopping
1. Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt.
2. Hell den varmen plantefløten over spinaten.

Lasagne
1. Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.
2. Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.

Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.

Flere oppskrifter

Produkter