Lasagne
Sausen:
Rødløk, finkuttet
1 fedd hvitløk
1 gulrot, skrellet og finkuttet
50 g sopp, finkuttet
10 cherrytomater, delt opp
7,5 dl tomatsaus
1 ss sukker/lønnesirup
200 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype sort pepper
1 ss tørket oregano
Lasagne::
5-6 lasagneplater
30 g vegansk parmesan
30 g vegansk mozzarella
Slik gjør du:
1. Start med å stek rødløk, sopp og hvitkløk i en varm panne med litt olje.
2. Etter 2 minutter tilsetter du kjøttdeig og gulrot.
3. Krydre med salt, sort pepper og oregano, og la det steke i ca. 5 minutter.
4. Nå tilsetter du tomatsaus, tomater og lønnesirup.
5. La det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen. Sausen skal være litt bløt for å kunne mykne lasagneplatene i ovnen.
6. Bruk en liten ildfast form eller stekebrett, start med litt saus på bunnen og legg deretter første lasagneplate, etterfulgt av saus, deretter plate, så saus, deretter det siste laget med plate, saus, vegansk parmesan og vegansk mozzarella.
7. Stek i ovnen på 180ºC i rundt 40 minutter.