Calzone

Ingredienser

Pizzadeig
1,2 dl varmt vann
1 ts sukker
½ pakke tørrgjær
3 dl mel
½ ts salt
¼ ts hvitløkspulver

Fyllet
2 ss pizzasaus
½ rødløk
1 ss oliven
130 g strimlet vegansk ost
150 g plantebasert kjøttdeig
1 ss pinjekjerner
1 ss vegansk grønn pesto
Litt fersk spinat

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200℃.
2. Rør gjær og sukker i varmt vann til det er oppløst. La sitte i 7-10 minutter. Det skal bli litt skummende når gjæren aktiveres. Hvis den ikke gjør det, må du starte på nytt!
3. I en stor bolle blander du sammen mel, hvitløkspulver og salt. Tilsett gjærblandingen i melblandingen og bland godt til den blir en deig.
4. Elt deigen i 5 minutter og legg den tilbake i bollen. La den heve i 30 minutter til deigen er dobbelt størrelse.
5. Forbered fyllet ditt i mellomtiden. Hakk opp og surr rødløken først. Stek det plantebasert kjøttet til det er gyldenbrunt. Tilsett krydder du foretrekker. Vi har brukt paprika, basilikum, salt, pepper og hvitløkspulver.
6. Når deigen er klar, tilsett litt mel til en ren overflate og kjevle deigen ut. Du vil ha den tynn. Lag et kutt halvveis fra midten.
7. Del fyllet i fire seksjoner. Start med tomatsaus, rødløk og oliven nederst i høyre hjørne. Fortsett med ost i øvre høyre hjørne. Tilsett tomatsaus og hakket plantebasert kjøtt i øvre venstre hjørne. Fordel pesto, pinjekjerner og spinat i nedre venstre hjørne.
8. Begynn å brette den kutte enden i nedre venstre hjørne, og brett deretter det øvre venstre hjørnet over det øvre høyre hjørnet og fortsett med å brette det øvre høyre hjørnet over det nedre høyre hjørnet.
9. Forsegl kantene og legg den i ovnen i 25-30 minutter.

Flere oppskrifter

Produkter