Plantebolle baggis med digg tomatsaus
Planteboller:
150 gram plantebasert kjøttdeig fra Flowfood
½ ts salt
½ ts sort pepper
½ ts oregano
Klype hvitløks pulver
Tomatsaus:
1 ss olje (Raps eller solsikkeolje)
100 ml hakka tomat (fra boks)
1 ss ketchup
1 ss tomatpure
1 fedd hvitløk
20 ml vann
1 ss lønnesirup
Klype salt
Klype sort pepper
Klype med tørket basilikum
Server med:
Baguette
Vegansk parmesan
Frisk basilikum
Slik gjør du:
1. Bland alle ingediensene til planteboller og form små boller.
2. Stek dem i en stekepanne, med olje i ca. 5-6 minutter – til de får en fin brunfarge. Sett de til side.
3. I en sauspanne eller liten kasserolle, start med å steke hvitløk i olje. Etter 1 minutt ha i bokstomat, ketchup, tomatpuré og vann.
4. Smak til med salt, pepper, lønnesirup og tørket basilikum.
5. La det småkoke i 10 minutter.
6. Tilsett plantebollene og slå av varmen. Rør plantebollene forsiktig inn i den digge tomatsausen og la de stå å marinere litt.
7. Deretter legg planteboller i tomatsaus i en baguette og topp med vegansk parmesan og fersk basilikum.