{"id":1004,"date":"2023-09-19T14:45:44","date_gmt":"2023-09-19T12:45:44","guid":{"rendered":"https:\/\/flowfood.no\/?page_id=1004"},"modified":"2023-09-19T15:01:04","modified_gmt":"2023-09-19T13:01:04","slug":"calzone","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/flowfood.no\/oppskrifter\/calzone\/","title":{"rendered":"Calzone"},"content":{"rendered":"\t\t
Pizzadeig:<\/strong> Fyllet:<\/strong> 1.<\/strong> Forvarm ovnen til 200\u2103.<\/p> 2.<\/strong> R\u00f8r gj\u00e6r og sukker i varmt vann til det er oppl\u00f8st. La sitte i 7-10 minutter. Det skal bli litt skummende n\u00e5r gj\u00e6ren aktiveres. Hvis den ikke gj\u00f8r det, m\u00e5 du starte p\u00e5 nytt!<\/p> 3.<\/strong> I en stor bolle blander du sammen mel, hvitl\u00f8kspulver og salt. Tilsett gj\u00e6rblandingen i melblandingen og bland godt til den blir en deig.<\/p> 4.<\/strong> Elt deigen i 5 minutter og legg den tilbake i bollen. La den heve i 30 minutter til deigen er dobbelt st\u00f8rrelse.<\/p> 5.<\/strong> Forbered fyllet ditt i mellomtiden. Hakk opp og surr r\u00f8dl\u00f8ken f\u00f8rst. Stek det plantebasert kj\u00f8ttet til det er gyldenbrunt. Tilsett krydder du foretrekker. Vi har brukt paprika, basilikum, salt, pepper og hvitl\u00f8kspulver.<\/p> 6.<\/strong> N\u00e5r deigen er klar, tilsett litt mel til en ren overflate og kjevle deigen ut. Du vil ha den tynn. Lag et kutt halvveis fra midten.<\/p> 7.<\/strong> Del fyllet i fire seksjoner. Start med tomatsaus, r\u00f8dl\u00f8k og oliven nederst i h\u00f8yre hj\u00f8rne. Fortsett med ost i \u00f8vre h\u00f8yre hj\u00f8rne. Tilsett tomatsaus og hakket plantebasert kj\u00f8tt i \u00f8vre venstre hj\u00f8rne. Fordel pesto, pinjekjerner og spinat i nedre venstre hj\u00f8rne.<\/p> 8.<\/strong> Begynn \u00e5 brette den kutte enden i nedre venstre hj\u00f8rne, og brett deretter det \u00f8vre venstre hj\u00f8rnet over det \u00f8vre h\u00f8yre hj\u00f8rnet og fortsett med \u00e5 brette det \u00f8vre h\u00f8yre hj\u00f8rnet over det nedre h\u00f8yre hj\u00f8rnet.<\/p> 9.<\/strong> Forsegl kantene og legg den i ovnen i 25-30 minutter.<\/p>\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/details>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t V\u00e5re produkter kan kj\u00f8pes hos<\/p>\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
1,2 dl varmt vann
1 ts sukker
\u00bd pakke t\u00f8rrgj\u00e6r
3 dl mel
\u00bd ts salt
\u00bc ts hvitl\u00f8kspulver<\/p>
2 ss pizzasaus
\u00bd r\u00f8dl\u00f8k
1 ss oliven
130 g strimlet vegansk ost
150 g plantebasert kj\u00f8ttdeig
1 ss pinjekjerner
1 ss vegansk gr\u00f8nn pesto
Litt fersk spinat<\/p>\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t