Nachos med plantekjøttdeig og cashewostesaus

Ingredienser

Tacomiks
1/4 rødkål
1/2 rødløk
1 pk. plantebasert kjøttdeig
2 kvister grønnkål
2–3 ss tacokrydder
1/2 ts finmalt kaffe
1/2 ts kakaopulver
salt og pepper
8 cherrytomater
250 gram Nachoschips

Pynt
2 friske jalapeños

Cashewostesaus
1/2 blomkål
2 dl cashewnøtter
1 laurbærblad
4–5 hvitløkfedd
2 ss næringsgjær
1 ss hvit misopasta
1 ts røykt paprikapulver
2–4 dl plantemelk (brukes til å justere tykkelsen)
salt.

Du kan droppe denne og kjøre plantebasert ost eller vanlig revet ost

Slik gjør du:

Cashewostesaus
1. Kok opp blomkål, cashewnøtter, hvitløk og laurbærblad i en liten kasserolle og la det koke i 8-10 minutter.
2. Kjør alt deretter i blender med litt av kokevannet og krydder. Tilsett plantemelk til ønsket konsistens. Den skal være tykk og kremete.

Nachos
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Finhakk løk og stek sammen plantebasert kjøttdeig i 3-4 minutter. Tilsett rødkål, ribbet grønnkål, tacokrydder, kaffegrut og kakaopulver og stek videre i 2–3 minutter.
3. Bruk en ildfast form eller en dyp støpejernspanne. Legg ett lag med nachos og topp med halvparten av den stekte tacoblandingen, cherrytomater og halvparten av cashewostesausen
4. Gjenta prosessen med nytt lag nachos og topp med resten av ingrediensene. Avslutt med cashewostesaus på toppen. Bakes i ovnen i 8–10 minutter.

Flere oppskrifter

Produkter