Plantebolle baggis med digg tomatsaus

Ingredienser

Planteboller
150 gram plantebasert kjøttdeig fra Flowfood
½ ts salt
½ ts sort pepper
½ ts oregano
Klype hvitløks pulver

Tomatsaus
1 ss olje (Raps eller solsikkeolje)
100 ml hakka tomat (fra boks)
1 ss ketchup
1 ss tomatpure
1 fedd hvitløk
20 ml vann
1 ss lønnesirup
Klype salt
Klype sort pepper
Klype med tørket basilikum

Server med
Baguette
Vegansk parmesan
Frisk basilikum

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingediensene til planteboller og form små boller.
  2. Stek dem i en stekepanne, med olje i ca. 5-6 minutter – til de får en fin brunfarge. Sett de til side.
  3. I en sauspanne eller liten kasserolle, start med å steke hvitløk i olje.
    Etter 1 minutt ha i bokstomat, ketchup, tomatpuré og vann.
  4. Smak til med salt, pepper, lønnesirup og tørket basilikum.
  5. La det småkoke i 10 minutter.
  6. Tilsett plantebollene og slå av varmen. Rør plantebollene forsiktig inn i den digge tomatsausen og la de stå å marinere litt.
    Deretter legg planteboller i tomatsaus i en baguette og topp med vegansk parmesan og fersk basilikum.

Flere oppskrifter

Produkter