Taco

Taco med coleslaw og pico de gallo

Ingredienser

Tacos
3 tacoskjell eller små lefser
150 gram plantebasert kjøttdeig
1 ss olje, til stekning
1 ss tacokrydder
salt og pepper

Pico de gallo
10 cherrytomater
1 ss finhakket rødløk
1 ss fersk koriander
1 ss finhakket jalapeno
Salt og Pepper

Coleslaw
20 gram hodekål, finsnittet
20 gram gulrot, finsnittet
2 ss plantemayo
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Stek plantebasert kjøttdeig i 3-5 minutter. Tilsett tacokryder og stek litt videre. Smak til med salt og pepper
  2. Finhakk alle ingredienser og bland sammen
  3. Mix sammen coleslaw
  4. Sett sammen små tacos og pynt med frisk koriander eller bladpersille


Sliders

Plantesliders med sriracha og julienne gulrot

Ingredienser

Plantesliders
120 gram plantebasert kjøttdeig
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Klype hvitløkspulver

Tilbehør
3 sliders buns
Julienne gulrot (fyrstikker)
Sriracha saus
Vegan mayo
Frisk Koriander
Lime eller sitron

Slik gjør du:

  1. Miks plantebasert kjøttdeig m. krydder og form 3 mini burgere
  2. Stek i varm stekepanne med litt olje i ca. 3-4 minutter pr.side
  3. Serveres i sliderbrød med gulrot julienne, sriracha, plantemayo, urter og saften av lime eller sitron


Pizza

Pizza med paprika, rødløk og plantebasert kjøttdeig

Ingredienser

Pizza
1 stk Pizzadeig, kjevlet klar
3 ss pizzasaus
Rød paprika, finsnittet
Gul paprika, finsnittet
Rødløk, finsnittet
100 gram plantebasert kjøttdeig
1 ts oregano
1 ss olivenolje
Salt
Pepper
Revet planteost eller plantemayo til topping etterpå

 

 

Slik gjør du:

  1. Stek plantebasert kjøttdeig i noen minutter i en stekepanne
  2. På en ferdig kjevlet pizzabunn start å legge på lag
  3. Start med pizzasaus i et tynt lag
  4. Legg på plantebasert kjøttdeig, evt ha planteost og fortsett med å legge på paprika og rødløk
  5. Ha på oregano, salt og pepper og ha på olivenolje til slutt
  6. Stek pizza på 200 grader i ca. 15minutter
  7. Pynt med fersk basilikum og plantemayo


Planteboller i baguette

Plantebolle baggis med digg tomatsaus

Ingredienser

Planteboller
150 gram plantebasert kjøttdeig fra Flowfood
½ ts salt
½ ts sort pepper
½ ts oregano
Klype hvitløks pulver

Tomatsaus
1 ss olje (Raps eller solsikkeolje)
100 ml hakka tomat (fra boks)
1 ss ketchup
1 ss tomatpure
1 fedd hvitløk
20 ml vann
1 ss lønnesirup
Klype salt
Klype sort pepper
Klype med tørket basilikum

Server med
Baguette
Vegansk parmesan
Frisk basilikum

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingediensene til planteboller og form små boller.
  2. Stek dem i en stekepanne, med olje i ca. 5-6 minutter – til de får en fin brunfarge. Sett de til side.
  3. I en sauspanne eller liten kasserolle, start med å steke hvitløk i olje.
    Etter 1 minutt ha i bokstomat, ketchup, tomatpuré og vann.
  4. Smak til med salt, pepper, lønnesirup og tørket basilikum.
  5. La det småkoke i 10 minutter.
  6. Tilsett plantebollene og slå av varmen. Rør plantebollene forsiktig inn i den digge tomatsausen og la de stå å marinere litt.
    Deretter legg planteboller i tomatsaus i en baguette og topp med vegansk parmesan og fersk basilikum.


Nacho`s Deluxe

Nachos med plantekjøttdeig og cashewostesaus

Ingredienser

Tacomiks
1/4 rødkål
1/2 rødløk
1 pk. plantebasert kjøttdeig
2 kvister grønnkål
2–3 ss tacokrydder
1/2 ts finmalt kaffe
1/2 ts kakaopulver
salt og pepper
8 cherrytomater
250 gram Nachoschips

Pynt
2 friske jalapeños

Cashewostesaus
1/2 blomkål
2 dl cashewnøtter
1 laurbærblad
4–5 hvitløkfedd
2 ss næringsgjær
1 ss hvit misopasta
1 ts røykt paprikapulver
2–4 dl plantemelk (brukes til å justere tykkelsen)
salt.

Du kan droppe denne og kjøre plantebasert ost eller vanlig revet ost

Slik gjør du:

Cashewostesaus
1. Kok opp blomkål, cashewnøtter, hvitløk og laurbærblad i en liten kasserolle og la det koke i 8-10 minutter.
2. Kjør alt deretter i blender med litt av kokevannet og krydder. Tilsett plantemelk til ønsket konsistens. Den skal være tykk og kremete.

Nachos
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Finhakk løk og stek sammen plantebasert kjøttdeig i 3-4 minutter. Tilsett rødkål, ribbet grønnkål, tacokrydder, kaffegrut og kakaopulver og stek videre i 2–3 minutter.
3. Bruk en ildfast form eller en dyp støpejernspanne. Legg ett lag med nachos og topp med halvparten av den stekte tacoblandingen, cherrytomater og halvparten av cashewostesausen
4. Gjenta prosessen med nytt lag nachos og topp med resten av ingrediensene. Avslutt med cashewostesaus på toppen. Bakes i ovnen i 8–10 minutter.


Lasagne

Superenkel og kjapp plantebasert lasagne med spinatopping

Ingredienser

1 aubergine
240 g plantebasert mince fra Flowfood
olje
Salt
veganske pastaplater (ca. 12 stk)

Tomatsaus
1 løk
2 hvitløkfedd
1/2 rød chili
1 ss pizzakrydder eller oregano
3 ss tomatpuré
2 bokser tomater
1 ts salt
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ts kvernet pepper
1 ts brunt sukker

Spinattopping
1 pakke vegansk fløte (havrefløte eller soyafløte)
1 ts næringsgjær (kan sløyfes)
100 g spinat
1 klype salt
1 ts revet sitronskall
1 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du:

1. Skjær aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.
2. Stek plantebasert mince etter anvisning på pakken, ca. 3-4 minutter i en varm stekepanne.

Tomatsaus
1. Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili.
2. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til.
3. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter.
4. Bland inn ferdigstekt plantebasert mince.

Spinattopping
1. Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt.
2. Hell den varmen plantefløten over spinaten.

Lasagne
1. Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.
2. Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.

Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.


Tacobowl

Tacobowl

Denne tacobowlen vil revolusjonere fredagstacoen, og er perfekt som hverdagstaco. Bowlen er proppfull av næring, gode smaker og et fyrverkeri av fine farger. Inviter gjester på besøk og imponer alle med en nydelig, plantebasert tacobowl!

Ingredienser:

Tacofyll
240 gram plantebaserte boller
1 boks sorte bønner
1 pose tacokrydder

Topping
1 rømme, plantebasert
1 glass chipotle salsa
1 potte Koriander, finhakket
Limesaft

Syltet rødløk
1 Rødløk
Saften av 1 lime
½ ts salt

Slik gjør du:

  1. Finstrimle rødløk og legg i en bolle. Skviss saften 1 lime over. Masser med hendene i 2 minutter. Sett på kjøl
  2. Stek sorte bønner i en varm stekepanne med tacokrydder
  3. Stek plantebaserte boller etter anvisning på pakken
  4. Anrettes med nachos, tacobønner, planteboller, rømme, salsa og topping.

Gjerne skviss limesaft over tilslutt


Harissa planteburger

Plantebasert burger

Flowfoods plantebaserte burger er laget av gode nordiske råvarer. Denne burgeren er saftig, og som et fyrverkeri av smaker i munnen. Alle kommer til å elske denne. Inviter vennegjengen over på en skikkelig digg Flowburger.

Ingredienser

Burger
2 stk Plantebasert burgere Flowfood
2 stk burgerbrød etter ønske

Topping
Koriander, finhakket
60 gram Nachos
4 ss Plantebasert mayo
Ost, plantebasert
1 hjertesalat

Syltet rødløk
1 Rødløk
Saften av 1 lime
½ ts salt

Harissavinaigrette
2 ss Dijonsennep
2 ss Harrissa paste
2 ss vann
1 dl rapsolje
1 ss bladpersille, finsnittet
2 ss Eplecider eddik
½ ts salt
1 ts Sukker

Slik gjør du:

  1. Finstrimle rødløk og legg i en bolle. Skviss saften 1 lime over. Masser med hendene i 2 minutter. Sett på kjøl
  2. Bland sammen alle ingrediensene fra harissavinaigrette i et tomt syltetøyglass og rist godt sammen til en homogen masse
  3. Stek burgerne etter anvisning på pakken
  4. Stek brødene kjapt i en stekepanne
  5. Anrett burger med mayo, salat, burger, plantebasert ost, nachos og tilslutt harissavinaigrette


Indisk wrap

Indisk wrap med vegetarnuggets

Plantebaserte nuggets, krydret med indiske smaker, rullet sammen i en digg wrap! Det kan ikke bli bedre. Hva med å innføre denne i den faste ukesmenyen? Både du, barna dine og hele vennegjengen kommer til å digge denne retten.

Ingredienser

Nuggets
2 pk nuggets, vegetar
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
150 g tikka masala saus

Topping
12 stk tortilla, brød
2 stk avocado, i skiver
0,5 stk agurk, i skiver
1 stk lime, i skiver
1 håndfull koriander, frisk
1 håndfull mynte, frisk

Hurtigsyltet rødløk
0,25 dl eddik (klar)
1 stk rødløk, i tynne skiver
0,5 dl vann
0,5 ss sukker

Yoghurt dressing
3 dl yoghurt, naturell eller kokosyoghurt
1 stk lime, saften av
1 klype salt, havsalt

Slik gjør du:

  1. Kutt rødløken i tynne strimler og legg dem i en bolle. Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst og hell over rødløken. Legg en bolle på toppen av rødløken som en vekt, da går syltingen raskere.
  2. Tilbered brødene etter anvisning på pakken.
  3. Rør sammen yoghurt med lime og salt, og virvle inn tikka-masalasausen.
  4. Brun nuggetsene i en panne til de er gjennomvarme. Bland inn litt av kryddermiksen som følger med sausen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder.
  5. Kutt agurken og avocado i skiver og grovhakk urtene.
  6. Topp brødet med yoghurtdressing, nuggets, avocado, agurk, hurtigsyltet rødløk og urter.

Skvis gjerne over litt ekstra lime til slutt.

 

Oppskrift er laget Silje feiring / Spoon.no / Kolonial.no


Pasta ragu

Pasta med vegetarragu

Kjøttfri mandag, eller kjøttfri hver dag? Denne retten kommer til å bli elsket av alle du lager den til. Superenkel rett, som sklir perfekt inn i en travel hverdag. Og ikke minst smaker den helt fantastisk!

Ingredienser

2 pk Plantebasert mince
300 g pasta fusilli
3 stk gulrot, normal størrelse, revet
1 stk tomatsaus, ferdig
80 g parmesan, revet eller knuste valnøtter

Slik gjør du:

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. Vask, rens og kutt gulrot i små terninger.
  3. Tilbered mincen etter anvisning på pakken og bland inn gulrot. Hell over pastasausen, rør inn og la det bli gjennomvarmt.
  4. Hell den ferdigkokte pastaen over i sausen og bland godt.
  5. Topp med revet parmesan eller knuste valnøtter

Oppskrift er laget Silje feiring / Spoon.no / Kolonial.no