Taco
Tacos Pico de gallo Coleslaw
Taco med coleslaw og pico de gallo
Ingredienser
3 tacoskjell eller små lefser
150 gram plantebasert kjøttdeig
1 ss olje, til stekning
1 ss tacokrydder
salt og pepper
10 cherrytomater
1 ss finhakket rødløk
1 ss fersk koriander
1 ss finhakket jalapeno
Salt og Pepper
20 gram hodekål, finsnittet
20 gram gulrot, finsnittet
2 ss plantemayo
1 ss sitronsaft
Salt og pepperSlik gjør du:
Sliders
Plantesliders Tilbehør
Plantesliders med sriracha og julienne gulrot
Ingredienser
120 gram plantebasert kjøttdeig
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Klype hvitløkspulver
3 sliders buns
Julienne gulrot (fyrstikker)
Sriracha saus
Vegan mayo
Frisk Koriander
Lime eller sitronSlik gjør du:
Pizza
Pizza
Pizza med paprika, rødløk og plantebasert kjøttdeig
Ingredienser
1 stk Pizzadeig, kjevlet klar
3 ss pizzasaus
Rød paprika, finsnittet
Gul paprika, finsnittet
Rødløk, finsnittet
100 gram plantebasert kjøttdeig
1 ts oregano
1 ss olivenolje
Salt
Pepper
Revet planteost eller plantemayo til topping etterpåSlik gjør du:
Planteboller i baguette
Planteboller Tomatsaus Server med
Plantebolle baggis med digg tomatsaus
Ingredienser
150 gram plantebasert kjøttdeig fra Flowfood
½ ts salt
½ ts sort pepper
½ ts oregano
Klype hvitløks pulver
1 ss olje (Raps eller solsikkeolje)
100 ml hakka tomat (fra boks)
1 ss ketchup
1 ss tomatpure
1 fedd hvitløk
20 ml vann
1 ss lønnesirup
Klype salt
Klype sort pepper
Klype med tørket basilikum
Baguette
Vegansk parmesan
Frisk basilikumSlik gjør du:
Etter 1 minutt ha i bokstomat, ketchup, tomatpuré og vann.
Deretter legg planteboller i tomatsaus i en baguette og topp med vegansk parmesan og fersk basilikum.
Nacho`s Deluxe
Tacomiks Pynt Cashewostesaus Du kan droppe denne og kjøre plantebasert ost eller vanlig revet ost Cashewostesaus NachosNachos med plantekjøttdeig og cashewostesaus
Ingredienser
1/4 rødkål
1/2 rødløk
1 pk. plantebasert kjøttdeig
2 kvister grønnkål
2–3 ss tacokrydder
1/2 ts finmalt kaffe
1/2 ts kakaopulver
salt og pepper
8 cherrytomater
250 gram Nachoschips
2 friske jalapeños
1/2 blomkål
2 dl cashewnøtter
1 laurbærblad
4–5 hvitløkfedd
2 ss næringsgjær
1 ss hvit misopasta
1 ts røykt paprikapulver
2–4 dl plantemelk (brukes til å justere tykkelsen)
salt.Slik gjør du:
1. Kok opp blomkål, cashewnøtter, hvitløk og laurbærblad i en liten kasserolle og la det koke i 8-10 minutter.
2. Kjør alt deretter i blender med litt av kokevannet og krydder. Tilsett plantemelk til ønsket konsistens. Den skal være tykk og kremete.
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Finhakk løk og stek sammen plantebasert kjøttdeig i 3-4 minutter. Tilsett rødkål, ribbet grønnkål, tacokrydder, kaffegrut og kakaopulver og stek videre i 2–3 minutter.
3. Bruk en ildfast form eller en dyp støpejernspanne. Legg ett lag med nachos og topp med halvparten av den stekte tacoblandingen, cherrytomater og halvparten av cashewostesausen
4. Gjenta prosessen med nytt lag nachos og topp med resten av ingrediensene. Avslutt med cashewostesaus på toppen. Bakes i ovnen i 8–10 minutter.
Lasagne
1 aubergine Tomatsaus Spinattopping
1. Skjær aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader. Tomatsaus Spinattopping Lasagne Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.Superenkel og kjapp plantebasert lasagne med spinatopping
Ingredienser
240 g plantebasert mince fra Flowfood
olje
Salt
veganske pastaplater (ca. 12 stk)
1 løk
2 hvitløkfedd
1/2 rød chili
1 ss pizzakrydder eller oregano
3 ss tomatpuré
2 bokser tomater
1 ts salt
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ts kvernet pepper
1 ts brunt sukker
1 pakke vegansk fløte (havrefløte eller soyafløte)
1 ts næringsgjær (kan sløyfes)
100 g spinat
1 klype salt
1 ts revet sitronskall
1 ts revet muskatnøtt
Slik gjør du:
2. Stek plantebasert mince etter anvisning på pakken, ca. 3-4 minutter i en varm stekepanne.
1. Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili.
2. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til.
3. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter.
4. Bland inn ferdigstekt plantebasert mince.
1. Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt.
2. Hell den varmen plantefløten over spinaten.
1. Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.
2. Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.
Tacobowl
Denne tacobowlen vil revolusjonere fredagstacoen, og er perfekt som hverdagstaco. Bowlen er proppfull av næring, gode smaker og et fyrverkeri av fine farger. Inviter gjester på besøk og imponer alle med en nydelig, plantebasert tacobowl! Tacofyll Topping Syltet rødløk Gjerne skviss limesaft over tilsluttTacobowl
Ingredienser:
240 gram plantebaserte boller
1 boks sorte bønner
1 pose tacokrydder
1 rømme, plantebasert
1 glass chipotle salsa
1 potte Koriander, finhakket
Limesaft
1 Rødløk
Saften av 1 lime
½ ts saltSlik gjør du:
Harissa planteburger
Flowfoods plantebaserte burger er laget av gode nordiske råvarer. Denne burgeren er saftig, og som et fyrverkeri av smaker i munnen. Alle kommer til å elske denne. Inviter vennegjengen over på en skikkelig digg Flowburger. Burger Topping Syltet rødløk Harissavinaigrette
Plantebasert burger
Ingredienser
2 stk Plantebasert burgere Flowfood
2 stk burgerbrød etter ønske
Koriander, finhakket
60 gram Nachos
4 ss Plantebasert mayo
Ost, plantebasert
1 hjertesalat
1 Rødløk
Saften av 1 lime
½ ts salt
2 ss Dijonsennep
2 ss Harrissa paste
2 ss vann
1 dl rapsolje
1 ss bladpersille, finsnittet
2 ss Eplecider eddik
½ ts salt
1 ts SukkerSlik gjør du:
Indisk wrap
Plantebaserte nuggets, krydret med indiske smaker, rullet sammen i en digg wrap! Det kan ikke bli bedre. Hva med å innføre denne i den faste ukesmenyen? Både du, barna dine og hele vennegjengen kommer til å digge denne retten. Nuggets Topping Hurtigsyltet rødløk Yoghurt dressing Skvis gjerne over litt ekstra lime til slutt. Oppskrift er laget Silje feiring / Spoon.no / Kolonial.noIndisk wrap med vegetarnuggets
Ingredienser
2 pk nuggets, vegetar
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
150 g tikka masala saus
12 stk tortilla, brød
2 stk avocado, i skiver
0,5 stk agurk, i skiver
1 stk lime, i skiver
1 håndfull koriander, frisk
1 håndfull mynte, frisk
0,25 dl eddik (klar)
1 stk rødløk, i tynne skiver
0,5 dl vann
0,5 ss sukker
3 dl yoghurt, naturell eller kokosyoghurt
1 stk lime, saften av
1 klype salt, havsaltSlik gjør du:
Pasta ragu
Kjøttfri mandag, eller kjøttfri hver dag? Denne retten kommer til å bli elsket av alle du lager den til. Superenkel rett, som sklir perfekt inn i en travel hverdag. Og ikke minst smaker den helt fantastisk! 2 pk Plantebasert mince Oppskrift er laget Silje feiring / Spoon.no / Kolonial.noPasta med vegetarragu
Ingredienser
300 g pasta fusilli
3 stk gulrot, normal størrelse, revet
1 stk tomatsaus, ferdig
80 g parmesan, revet eller knuste valnøtterSlik gjør du: