Twisted pizza
Pizzadeig 7,5 dl speltmel (+ mer om nødvendig) Fyllet 1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til deigen. Tilsett plantebasert yoghurt og kna i et minutt. Sjekk gjerne Reels på vår Instagram hvis du vil se video.Twisted pizza
Ingredienser
1 ts salt
2 ss bakepulver
5 dl naturlig yoghurt
1 håndfull sorte oliven
5 dl vegansk ost
1 dl fersk oregano
1 pakke plantebasert kjøttdeig
1 dl pizzasausSlik gjør du:
2. Tilsett litt mel på en ren overflate og rull deigen så tynn som mulig. Form den til en firkant.
3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek ditt flowfood plantebaserte kjøttdeig med ønsket krydder. Vi elsker å bruke basilikum, oreganosalt og pepper.
4. Spred pizzasaus, plantebasert kjøttdeig, vegansk ost, oliven og fersk oregano over pizzadeigen din.
5. Rull den opp. Bruk en kniv og kutt rullen i to deler, og tvist/vri den rundt
6. Stek i 35-45 minutter eller til de er gyldenbrune og gjennomstekte.
Lasagne
Sausen Lasagne 1. Start med å stek rødløk, sopp og hvitkløk i en varm panne med litt oljeLasagne
Ingredienser
Rødløk, finkuttet
1 fedd hvitløk
1 gulrot, skrellet og finkuttet
50 g sopp, finkuttet
10 cherrytomater, delt opp
7,5 dl tomatsaus
1 ss sukker/lønnesirup
200 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype sort pepper
1 ss tørket oregano
5-6 lasagneplater
30 g vegansk parmesan
30 g vegansk mozzarellaSlik gjør du:
2. Etter 2 minutter tilsetter du kjøttdeig og gulrot
3. Krydre med salt, sort pepper og oregano, og la det steke i ca. 5 minutter
4. Nå tilsetter du tomatsaus, tomater og lønnesirup
5. La det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen. Sausen skal være litt bløt for å kunne mykne lasagneplatene i ovnen.
6. Bruk en liten ildfast form eller stekebrett, start med litt saus på bunnen og legg deretter første lasagneplate, etterfulgt av saus, deretter plate, så saus, deretter det siste laget med plate, saus, vegansk parmesan og vegansk mozzarella
7. Stek i ovnen på 180ºC i rundt 40 minutter
Tacoburger
Burger Topping 1. Varm en stekepanne til middels høy varme og stek FlowFood-burgere til de er gyldne.Tacoburger
Ingredienser
2 plantebaserte burgere
1 ss taco krydderblanding
2 skiver vegansk ost
2 burgerbrød
1 avokado
0,5 rødløk
1 tomat
Salsa
Salat
Tortilla chipsSlik gjør du:
2. Tilsett taco-krydderblandingen på begge sider av burgere og topp med vegansk ost.
3. Skjær opp tomat og rødløk. Mos avokado.
4. Varm burgerbrød etter anvisning på pakke og del i to.
5. Sett sammen burgere og topping, og kos deg!
Calzone
Pizzadeig Fyllet 1. Forvarm ovnen til 200℃.Calzone
Ingredienser
1,2 dl varmt vann
1 ts sukker
½ pakke tørrgjær
3 dl mel
½ ts salt
¼ ts hvitløkspulver
2 ss pizzasaus
½ rødløk
1 ss oliven
130 g strimlet vegansk ost
150 g plantebasert kjøttdeig
1 ss pinjekjerner
1 ss vegansk grønn pesto
Litt fersk spinatSlik gjør du:
2. Rør gjær og sukker i varmt vann til det er oppløst. La sitte i 7-10 minutter. Det skal bli litt skummende når gjæren aktiveres. Hvis den ikke gjør det, må du starte på nytt!
3. I en stor bolle blander du sammen mel, hvitløkspulver og salt. Tilsett gjærblandingen i melblandingen og bland godt til den blir en deig.
4. Elt deigen i 5 minutter og legg den tilbake i bollen. La den heve i 30 minutter til deigen er dobbelt størrelse.
5. Forbered fyllet ditt i mellomtiden. Hakk opp og surr rødløken først. Stek det plantebasert kjøttet til det er gyldenbrunt. Tilsett krydder du foretrekker. Vi har brukt paprika, basilikum, salt, pepper og hvitløkspulver.
6. Når deigen er klar, tilsett litt mel til en ren overflate og kjevle deigen ut. Du vil ha den tynn. Lag et kutt halvveis fra midten.
7. Del fyllet i fire seksjoner. Start med tomatsaus, rødløk og oliven nederst i høyre hjørne. Fortsett med ost i øvre høyre hjørne. Tilsett tomatsaus og hakket plantebasert kjøtt i øvre venstre hjørne. Fordel pesto, pinjekjerner og spinat i nedre venstre hjørne.
8. Begynn å brette den kutte enden i nedre venstre hjørne, og brett deretter det øvre venstre hjørnet over det øvre høyre hjørnet og fortsett med å brette det øvre høyre hjørnet over det nedre høyre hjørnet.
9. Forsegl kantene og legg den i ovnen i 25-30 minutter.
Ravioli
Pastadeig Fyllet Topping 1. Tilsett mel, tumeric og salt i bolle og bland. Tilsett vann og olivenolje og elt i 5-8 minutter. Du finner også fremgangsmåten i vår Reels på Instagram.Ravioli
Ingredienser
200 g mel
¼ ts gurkemeie
½ ts salt
1 ss Olivenolje
100 ml vann
2 FlowFood-burgere
½ ts paprika
½ ts basilikum
½ ts hvitløkspulver
½ salt
Pesto
2 ts gresskarfrø, stektSlik gjør du:
2. Pakk deigen inn i en kjøkkenklut og la den hvile i kjøleskapet ditt i 15 minutter.
3. Tilsett FlowFood plantebaserte burgere i en stekepanne sammen med krydderne. Hakk dem opp i små biter ved hjelp av en slikkepott. Kok til de små bitene blir sprø på utsiden og myke på innsiden.
4. Når pastaen er ferdig hvilt, skjær den i 4 stykker. Rull hvert stykke deig ut så tynn som mulig (ca. 2 mm tykk). Legg teskjeer med fyll med 5 cm mellomrom mellom dem. Legg et annet stykke deig på toppen og bruk hendene til å presse ned rundt fyllet for å sikre at det ikke er store luftlommer rundt fyllet.
5. Skjær ut raviolen med en ravioli-kutter, en kniv eller pizzakutter. Ravioli-kutteren lager mønstre rundt kantene, det er alt. Hvis du vil ha mønstre, kan du lage en gaffel. Rull, legg gjenværende stykke deig igjen og fortsett til det ikke er deig igjen.
6. Tilsett raviolen i en stor gryte med kokende vann og la den koke i 5-6 minutter.
7. Topp med stekte gresskarfrø og pesto, nyt!
BBQ sub
Kjøttboller Serveres med 1. Bland kjøttdeigen med krydder og form 5–6 små kjøttbollerBBQ sub
Ingredienser
200 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype pepper
½ ts hvitløkspulver
½ ts oregano
1 ts soyasaus
1 sub/ baguette
Rødløk
Hvitløksdressing
Fersk persilleSlik gjør du:
2. Stek kjøttbollene i en varm panne med litt olje
3. Stek sub/baguette i ovn eller i panne
4. Kutt opp rødløk
5. Server alt i baguette og topp med hvitløksdressing og persille.
Korean bowl
Kjøttboller Sausen Server i en skål med 1. Bland kjøttdeigen med krydder og form 5–6 små kjøttbollerKorean bowl
Ingredienser
150 g plantebasert kjøttdeig
½ ts salt
½ ts sort pepper
En klype hvitløkspulver
½ ss gochujang saus
1 ss ketchup
Kokt ris
Gulrot, strimlet
Paprika, strimlet
Sesamfrø
Persille
SitronSlik gjør du:
2. Stek de i en varm panne med vegetabilsk olje, i omtrent 5 minutter
3. Bland gochujang med ketchup, og bland det hele sammen med kjøttbollene
4. Ta av varmen, og glaser dem fint med sausen, og topp det hele med sesamfrø og persille
5. Server i en skål sammen med de friske grønnsakene og kokt ris
Meatball skewers
Kjøttboller Tilbehør
Meatball skewers
Ingredienser
200 g plantebasert kjøttdeig
1 klype salt
1 klype pepper
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1 ts hvitløk finkuttet
1 ts rødløk finkuttet
Sopp
Paprika
RødløkSlik gjør du:
Gyros pita
Gyros Topping
Gyros pita
Ingredienser
1 ss vegetabilsk olje
150 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype tørket oregano
En klype røkt paprikapulver
En klype hvitløkspulver
1 gyros pitabrød
Vegansk tzatziki
Salat
Rødløk
Tomat
French friesSlik gjør du:
Cheeseburger
Burgerdressing Burger 1. Miks ingrediensene til dressingen sammen og sett til sideCheeseburger
Ingredienser
1 ts ketchup
1 ts majones
1 ts dijon sennep
1 ts saft av sitron
1 ts vegetabilsk olje
1 burger fra Flowfood
1 skive vegansk cheddarost
Brioche burgerbrød
Salat
Tomat
Sylteagurk
RødløkSlik gjør du:
2. Stek burgeren i en varm panne med litt olje, i ca. 4 minutter på begge sider
3. Legg cheddar på toppen første gang du snur burgeren
4. Når den er klar, monter burgeren. Start med sausen, etterfulgt av salat, tomat, burger med ost, løk og sylteagurk