Lasagne

Superenkel og kjapp plantebasert lasagne med spinatopping.

Ingredients

1 aubergine
240 g plantebasert mince fra Flowfood
olje
Salt
veganske pastaplater (ca. 12 stk)

Tomatsaus

1 løk
2 hvitløkfedd
1/2 rød chili
1 ss pizzakrydder eller oregano
3 ss tomatpuré
2 bokser tomater
1 ts salt
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ts kvernet pepper
1 ts brunt sukker

Slik gjør du:

Skjær aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.

Stek plantebasert mince etter anvisning på pakken, ca. 3-4 minutter i en varm stekepanne.

Tomatsaus

Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter. Bland inn ferdigstekt plantebasert mince.

Spinattopping

Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt. Hell den varmen plantefløten over spinaten.

Lasagne

Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.

Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.

 

Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.


Tacobowl

Denne tacobowlen vil revolusjonere fredagstacoen, og er perfekt som hverdagstaco. Bowlen er proppfull av næring, gode smaker og et fyrverkeri av fine farger. Inviter gjester på besøk og imponer alle med en nydelig, plantebasert tacobowl!

Ingredienser:

Taco fyll
240 gram plantebaserte boller
1 boks sorte bønner
1 pose taco krydder

Topping
1 rømme, plantebasert
1 glass chipotle salsa
1 potte Koriander, finhakket
Limesaft

Syltet rødløk
1 Rødløk
Saften av 1 lime
½ ts salt

Slik gjør du:

  1. Finstrimle rødløk og legg i en bolle. Skviss saften 1 lime over. Masser med hendene i 2 minutter. Sett på kjøl
  2. Stek sorte bønner i en varm stekepanne med tacokrydder
  3. Stek plantebaserte boller etter anvisning på pakken
  4. Anrettes med nachos, tacobønner, planteboller, rømme, salsa og topping.

Gjerne skviss limesaft over tilslutt


Plantebasert burger med nachos & harissa

Flowfoods plantebaserte burger er laget av gode nordiske råvarer. Denne burgeren er saftig, og som et fyrverkeri av smaker i munnen. Alle kommer til å elske denne. Inviter vennegjengen over på en skikkelig digg Flowburger.

Ingredienser:

Burger
2 stk Plantebasert burgere Flowfood
2 stk burgerbrød etter ønske

Topping
Koriander, finhakket
60 gram Nachos
4 ss Plantebasert mayo
Ost, plantebasert
1 hjertesalat

Syltet rødløk
1 Rødløk
Saften av 1 lime
½ ts salt

Harissavinaigrette
2 ss Dijonsennep
2 ss Harrissa paste
2 ss vann
1 dl rapsolje
1 ss bladpersille, finsnittet
2 ss Eplecider eddik
½ ts salt
1 ts Sukker

Slik gjør du:

  1. Finstrimle rødløk og legg i en bolle. Skviss saften 1 lime over. Masser med hendene i 2 minutter. Sett på kjøl
  2. Bland sammen alle ingrediensene fra harissavinaigrette i et tomt syltetøyglass og rist godt sammen til en homogen masse
  3. Stek burgerne etter anvisning på pakken
  4. Stek brødene kjapt i en stekepanne
  5. Anrett burger med mayo, salat, burger, plantebasert ost, nachos og tilslutt harissavinaigrette


Indisk wrap med vegetarnuggets

Plantebaserte nuggets, krydret med indiske smaker, rullet sammen i en digg wrap! Det kan ikke bli bedre. Hva med å innføre denne i den faste ukesmenyen? Både du, barna dine og hele vennegjengen kommer til å digge denne retten.

Ingredients

Nuggets
2 pk nuggets, vegetar
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
150 g tikka masala saus

Topping
12 stk tortilla, brød
2 stk avocado, i skiver
0,5 stk agurk, i skiver
1 stk lime, i skiver
1 håndfull koriander, frisk
1 håndfull mynte, frisk

Hurtigsyltet rødløk
0,25 dl eddik (klar)
1 stk rødløk, i tynne skiver
0,5 dl vann
0,5 ss sukker

Yoghurt dressing
3 dl yoghurt, naturell eller kokosyoghurt
1 stk lime, saften av
1 klype salt, havsalt

Slik gjør du:

  1. Kutt rødløken i tynne strimler og legg dem i en bolle. Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst og hell over rødløken. Legg en bolle på toppen av rødløken som en vekt, da går syltingen raskere.
  2. Tilbered brødene etter anvisning på pakken.
  3. Rør sammen yoghurt med lime og salt, og virvle inn tikka-masalasausen.
  4. Brun nuggetsene i en panne til de er gjennomvarme. Bland inn litt av kryddermiksen som følger med sausen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder.
  5. Kutt agurken og avocado i skiver og grovhakk urtene.
  6. Topp brødet med yoghurtdressing, nuggets, avocado, agurk, hurtigsyltet rødløk og urter.

 

Skvis gjerne over litt ekstra lime til slutt.

 

Oppskrift er laget Silje feiring / Spoon.no / Kolonial.no


Pasta med vegetarragu

Kjøttfri mandag, eller kjøttfri hver dag? Denne retten kommer til å bli elsket av alle du lager den til. Superenkel rett, som sklir perfekt inn i en travel hverdag. Og ikke minst smaker den helt fantastisk!

Ingredienser:

2 pk Plantebasert mince
300 g pasta fusilli
3 stk gulrot, normal størrelse, revet
1 stk tomatsaus, ferdig
80 g parmesan, revet eller knuste valnøtter

Slik gjør du:

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. Vask, rens og kutt gulrot i små terninger.
  3. Tilbered mincen etter anvisning på pakken og bland inn gulrot. Hell over pastasausen, rør inn og la det bli gjennomvarmt.
  4. Hell den ferdigkokte pastaen over i sausen og bland godt.
  5. Topp med revet parmesan eller knuste valnøtter

Oppskrift er laget Silje feiring / Spoon.no / Kolonial.no